Mediálást irodánk nem vállal, azonban nagyon sok jó tapasztalattal rendelkezünk gyakorlott mediátorok igénybevétele kapcsán. A mediációtól nagyon sokan idegenkednek, ugyanakkor nincsenek is igazán tisztában azzal, hogy miről is szól. Egyáltalán nem kell félni tőle, sőt ha elkezdik és nem nyeri el a tetszésüket a módszer, akkor bármikor fel is lehet függeszteni.

A mediáció egy olyan eljárás, mely alkalmas a vitás feleket hatékonyan segíteni a közöttük felmerült problémák megoldásában, ennek eredményeként a felek közötti kapcsolatok rendezésében, gyakran a felek közötti együttműködés helyreállításában, megújításában.

A folyamatban a felek úgy vehetnek csak részt, ha mindketten vállalják a mediációt.

A felek közös felkérésére az egyeztetés folyamatában egy független, pártatlan személy (mediátor) vesz részt, aki e felkérés alapján úgy irányítja az egyeztetést, hogy a felek képesek legyenek egymás problémáinak és érveinek a megértésére, elfogadására és a problémák közös megoldására.

Bírósági eljárásokat megelőzően és azok folyamata mellett is lehetőség van mediátor segítségének igénybevételére. Ma már szinte minden kerületi és városi nevelési tanácsadóban lehetőség van ingyenes mediátori segítség igénybevételére, de magánpraxis keretében is számos képzett mediátor áll rendelkezésre.